Maak optimaal gebruik van de ruimte onder je bed

Vaak vergeten we de ruimte onder ons bed, maar dit is een gouden plek voor extra opbergruimte. Door gebruik te maken van opbergboxen kun je seizoenskleding, zoals dikke wintertruien of zomerse strandkleding, netjes en stofvrij bewaren. Kies voor boxen met wieltjes zodat je ze gemakkelijk tevoorschijn haalt wanneer nodig.

Voor de items die je vaker nodig hebt, zijn uitschuifbare lades ideaal. Deze kun je vaak zelf onder je bed monteren en ze bieden direct toegang tot je kleding en accessoires. Zo blijft alles netjes georganiseerd en binnen handbereik.

De kracht van de verticale ruimte

Als we het hebben over een grote kledingkast, dan denken we al snel aan de grootte in breedte. Maar vergeet niet dat de hoogte net zo goed benut kan worden. Door te kiezen voor planken die tot aan het plafond reiken, maak je slim gebruik van de verticale ruimte. Zo krijg je meer opbergruimte zonder dat het meer vloeroppervlak inneemt.

Ook hangsystemen zijn ideaal om de hoogte in te werken. Denk bijvoorbeeld aan een extra hangroede boven de al bestaande roede, perfect voor kortere items zoals blouses en shirts. En wat dacht je van hoge smalle kasten of rekken die tot aan het plafond reiken? Perfect om spullen in op te bergen die je niet dagelijks gebruikt.

Creatieve hoekjes slim benutten

Elke slaapkamer heeft wel een hoekje dat niet helemaal wordt benut. Deze ‘dode’ hoekjes zijn ideaal om extra opbergruimte te creëren. Met speciale hoekplanken of driehoekige kastjes maak je gebruik van deze ruimtes zonder dat het in de weg staat.

Niet alleen is dit praktisch, het ziet er ook nog eens leuk uit. Een creatief ingericht hoekje kan zelfs dienen als een mooie blikvanger in je slaapkamer.

Minimalisme als sleutel tot netheid

Een rommelige kledingkast is vaak het resultaat van te veel spullen. Probeer daarom het aantal items in je kast te minimaliseren. Stel jezelf de vraag of je elk kledingstuk echt draagt en of het een plek verdient in je grote kledingkast.

Door selectief te zijn en alleen te houden wat je daadwerkelijk gebruikt, creëer je niet alleen meer ruimte maar ook meer rust in je slaapkamer. En zeg nou zelf, een strak ingerichte kledingkast is toch veel fijner?

Accessoires die wonderen doen voor opbergen

Naast een grote kledingkast zijn er genoeg accessoires die kunnen helpen bij het organiseren van je spullen. Gebruik bijvoorbeeld decoratieve dozen of manden om kleine items zoals sjaals, riemen of ondergoed in op te bergen.

Deze accessoires zijn niet alleen handig, maar voegen ook iets toe aan het interieur van je slaapkamer. Kies voor kleuren en materialen die passen bij jouw stijl en maak van opbergen een feestje.